2022-05-25 07:41:55• hírek • hirado.hu

Egy tízéves kislány mentette meg a tizenegy túszul ejtett férfit

A tízéves kínai lány egy 20 jüanos (körülbelül 14 lej) bankjegyen bukkant rá a segélykérő üzenetre.

A kislány hétfőn az egyik lépcsőház előtt egy 20 jüanos bankjegyre bukkant az észak-kínai Baotou-ban, amelyen egy segélykérő üzenetet vett észre. A bankjegyre azt írták, hogy 11 embert tartanak túszként egy épület harmadik emeletén, amelyet fegyveres bandatagok őriznek – írta a South China Morning Post.


A lány megmutatta az üzenetet a családjának, amely hétfőn riasztotta is a rendőrséget, majd a kislány elvezette a rendőröket a lépcsőház elé, amely előtt a bankjegyet megtalálta. Így bukkantak rá végül a 11 fogvatartott férfira, akiket állítólag egy piramisjátékot folytató banda tartott fogva.


Az áldozatok között volt olyan is, aki már több mint hat hónapja volt fogságban. Az áldozatokat állítólag azzal csalták csapdába, hogy stabil munkahelyet ígértek nekik. Munkahely helyett azonban bezárták őket az épületbe, és arra kényszerítették őket, hogy a családtagjaikat és a barátaikat is beszervezzék a játékhoz.


Amikor azonban az őrök nem figyeltek, az egyik túsz segélykérő üzenetet írt egy bankjegyre, majd kidobta az ablakon az utcára, hátha valaki megtalálja.


A rendőrök az őröket letartóztatták, a túszokat pedig biztonságban kivezették az épületből. Az üzenet szerzője állítólag sírva mondott köszönetet a kislánynak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a banda tagjait elfogta-e a rendőrség, az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: